VVD wil naar één theaterorganisatie met twee podia

Er zijn twee theaters in onze gemeente: Ludens in Voorburg en Het Veur in Leidschendam. De VVD vindt het belangrijk om op beide locaties een theaterpodium te behouden. Wel pleit de VVD voor samenwerking binnen één organisatie.
De manier waarop we de theaters nu in onze gemeente georganiseerd hebben werkt niet. Beide theaters draaien deels of grotendeels op subsidie en kunnen het hoofd met de huidige budgetten niet boven water houden.
VVD-gemeenteraadslid Harma Aris: ‘Elk jaar is er discussie in de gemeenteraad en elk jaar wordt er weer een houtje touwtje oplossing voor het volgende jaar bedacht. Nu ligt er na jaren eindelijk een goed plan waarmee er structureel méér geld naar de theaters gaat en we het allemaal organiseren op een manier die wel werkt. Beide organisaties krijgen subsidie. Dan mogen we verwachten dat dat geld wordt ingezet om elkaar te versterken en aan te vullen in plaats van dingen dubbel te doen en tegenover elkaar te staan.’

Behoud 2 podia voorop
Voor de VVD staat het behoud van 2 podia voorop. De organisatie daarachter moet zo ingericht worden dat dat doel behaald wordt.
Harma Aris: ‘Dit is een lastig besluit en we begrijpen dat dit gepaard gaat met veel emotie bij alle mensen die beide theaters een warm hart toedragen of zich als vrijwilliger inzetten. Dus ook bij mij. Maar als we nu geen goede keuze maken lopen we het risico dat straks beide theaters sterk moeten afbouwen of zelfs omvallen. Wat nu nodig is, is dat men samen de schouders eronder zet in plaats van tegenover elkaar te staan. We moeten af van het wij/zij denken. Mensen gaan geen avondje uit naar een stichting, maar naar het theater. Dáár draait het om. De organisatievorm is er alleen maar om dat mogelijk te maken. De identiteit staat op de planken niet achter de schermen. Deze week debatteert de gemeenteraad voor de tweede keer op rij over de toekomst van de theaters. Het plan van wethouder van Eekelen is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *