VVD vraagt om spoedmaatregel parkeren Damcentrum

LEIDSCHENDAM – Sinds kort is de parkeerplaats Molenpad (naast de Hoogvliet) in Leidschendam Centrum afgesloten. De aannemer is daar begonnen met de bouw van de geplande woningen. Hierdoor zijn er in één klap 70 parkeerplaatsen voor winkelend publiek minder in het centrum. De VVD Leidschendam-Voorburg vraagt de wethouder nu te komen met een spoedmaatregel om meer parkeerplaatsen beschikbaar te krijgen voor de bezoekers van de lokale ondernemers.

“Parkeren dichtbij de winkels is voor Leidschendam Centrum van groot belang. Dit is precies waar we nu al jaren voor waarschuwen. No parking, no business”, begint Bart Eleveld, raadslid voor de VVD. “Nu het Molenpad is afgesloten en er onvoldoende vrije parkeerplaatsen zijn, zien de ondernemers hun omzet behoorlijk teruglopen. Er moet nu op de korte termijn echt iets gebeuren.”

Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen is er door meerdere partijen, waaronder de VVD, aandacht gevraagd voor de parkeerproblemen in Leidschendam Centrum. Waarom is het nu dan nog niet opgelost? Eleveld: “Gelukkig hebben de inwoners bij de verkiezingen inderdaad laten zien dat ze het anders willen en maakt de VVD weer onderdeel uit van het college. Vorige week is er nog een bijeenkomst geweest voor de inwoners van het Damcentrum waar de gemeente heeft laten zien wat ze allemaal aan het doen zijn. Er wordt hard gewerkt door het college, onder andere aan plannen voor extra parkeerplaatsen en aan parkeerbeleid. Alleen zo’n heel beleidsstuk kost tijd en is er niet voor de zomer doorheen. Daarom doen we nu een oproep aan de wethouder: kom op korte termijn met een spoedmaatregel die de ergste pijn verzacht! Dan kunnen we nu al de ondernemers ondersteunen en daarmee de tijd overbruggen tot aan de definitieve plannen.”

2 reacties op “VVD vraagt om spoedmaatregel parkeren Damcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *