VVD steunt ondernemers bij bruisend en veilig Sluisplein

De zon laat zich de laatste dagen weer volop zien, en met die zon ook de bezoekers van de horeca aan de sluis. Iedere zomer lijkt het wel weer drukker te worden in het bruisende hart van Leidschendam. Om deze drukte in goede banen te leiden pleit de VVD nu in samenspraak met de ondernemers en bezoekers voor het in de zomerse weekenden autovrij maken van het Sluisplein; de straat die voor de ijssalons langs loopt.

Iedereen die wel eens een ijsje haalt aan de sluis of een van de vele restaurants met zonnige terrassen bezoekt, kent de situatie. Rennende kinderen tussen de horeca en de terrassen, overstekende serveersters, langsrijdende fietsers en dan daar tussen nog de nodige auto’s en scooters. Waar de Sluiskant (de kant van Fratelli en De Oude Melkhandel) bij de herontwikkeling van het gebied direct verkeersluw is gemaakt, is het Sluisplein (de kant van de ijssalons) nog een doorgaande verbinding.

Bart Eleveld, raadslid voor de VVD, heeft de bal deze week aan het rollen gebracht. “Ik liep al een tijdje rond met de gedachte dat er iets aan deze onveilige situatie gedaan moest worden,” vertelt hij. “Veiligheid rond horeca en zeker rond terrassen is belangrijk. Kijk ook naar de situatie rond het terras van Bernard in Voorburg waar de veiligheid met een aantal aanpassingen sterk vergroot is. Na de situatie rond het Sluisplein met verschillende ondernemers en bezoekers besproken te hebben bleek al snel dat iedereen het er wel over eens was. Op de drukke zaterdagen en zondagen kan de veiligheid van bezoekers, kinderen en fietsers niet meer gegarandeerd worden. Om ruimte te maken voor de verdere succesvolle ontwikkeling van de horeca en de terrassen zal het gemotoriseerd verkeer op de drukke momenten moeten wijken. Belangrijk aandachtspunt daarbij is wel dat de bewoners van de Venestraat, Leidsekade en Oostvlietweg hun woning nog normaal kunnen bereiken en dat de ondernemingen bevoorraad kunnen worden.”

Het idee is dat het Sluisplein in de weekenden tijdens het vaarseizoen van 11:00-21:00 uur dicht gaat voor gemotoriseerd verkeer. Dit idee wordt door middel van een motie in de raadsvergadering van 11 april voorgelegd aan het college voor verdere uitwerking en uitvoering. “We hopen natuurlijk op een zo breed mogelijk draagvlak bij de andere partijen,” besluit Eleveld. “Het wordt een mooie zomer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *