VVD Leidschendam-Voorburg presenteert lijst voor gemeenteraadsverkiezingen

De leden van het VVD-netwerk Leidschendam-Voorburg hebben maandagavond 20 november in partycentrum Dekker’s Hoeve de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar vastgesteld. Lijsttrekker – al eerder bekend gemaakt – is Astrid van Eekelen (53, Oud-Voorburg). Zij is de huidige fractievoorzitter van de VVD Leidschendam-Voorburg.

Op de tweede plaats volgt nieuwkomer Ole Heil (31, Voorburg-West). In het dagelijks leven is hij woordvoerder van de minister voor Medische Zorg en Sport. Op plaats drie volgt het huidige raadslid en drijvende kracht achter een beter afvalbeleid, Louise Kortman (52, Leidschendam-Rietvink). Naast raadslid is zij directeur van een basisschool. De vierde plaats is voor Philip van Veller (48, Voorburg-Centrum). Hij werkt als adviseur openbaar bestuur bij adviesbureau Berenschot en heeft als huidig fractielid onder andere laaggeletterdheid in onze gemeente op de agenda gezet.

Op vijf en zes nog twee nieuwe kandidaten: Gerco van der Wal (31, Voorburg-Noord) en Marinus Cordesius (65, Oud-Voorburg). Gerco is dienstdoend basisarts voor verpleeghuizen en promovendus orthoaedie. Marinus heeft veel ervaring op het snijvlak van ondernemen, openbaar bestuur en politiek en was tot onlangs directeur beleid bij Koninklijke Horeca Nederland. Op plaats zeven Jeroen Brokke (45, oud-Voorburg). Jeroen is een zeer ervaren raadslid met een uitgebreid lokaal netwerk. Naast raadslid is hij bestuursadviseur bij Hoogheemraadschap Delfland. Op plaats acht Bart Eleveld (34, momenteel midden in de verhuizing van Leidschendam Damcentrum naar Damsigt). Bart is naast docent Economie aan MBO Rijnland al enige jaren raadslid en heeft o.a. een lans gebroken voor de extra oeververbinding.

Harma Aris (46, Damsigt), werkzaam als Havo/VO-docent economie, staat op plek negen en heeft eerder voor de VVD in de raad gezeten. Nieuwkomer Sabrina van den Heuvel (30, Leidschendam) staat op de mooie plek tien. Zij werkt als strategisch adviseur Regio & Economie bij de gemeente Zoetermeer. Arnold Brans (77, Leidschendam-Duivenvoorde) staat op plek elf. Arnold is inmiddels gepensioneerd en hij was voorheen verkoopdirecteur in het bedrijfsleven bij een multinational en heeft veel zakengedaan met het MKB. Op de twaalfde plek staat Guus Beek (61, Voorburg-Midden). Guus heeft een ruime ervaring in de uitgeverij en media. Adrey Caljé (55, Essesteijn) op plek 13 is zelfstandig ondernemer op het gebied van IT en gezondheidszorg.

Lijsttrekker Astrid van Eekelen: ”Ik ben er trots op dat ik deze toplijst mag aanvoeren. Hier staat een team dat bruist van de energie, ideeën en creativiteit. We hebben een sterke mix van ervaring en verschillende achtergronden met goede spreiding over de verschillende wijken. Stuk voor stuk mensen die de handen uit de mouwen willen steken om Leidschendam-Voorburg nog beter te maken. Natuurlijk in de raadszaal, maar vooral ook daarbuiten. Het zijn naast onze liberale denkbeelden tenslotte ook onze zichtbaarheid op straat en het actief luisteren naar de inwoners en de ondernemers dat de lokale VVD onderscheidt van de andere partijen.”

Deze kandidaten maken de lijst compleet:

  1. Hanneke Kadijk-Slot, 15. Marc van der Houwen, 16. Gonnie van Muijlwijk, 17. Gerrit Nijhof, 18. Rudolf Quarles van Ufford, 19. Boaz Pat-El, 20. Ralf Willems, 21. Eva Gobits, 22. Karin van der Heijden, 23. Fleur Brouwers, 24. Rein Reddingius en op plaats 25. Jan Stoop