VVD: “Beheer sporthallen Essesteijn en Forum Kwadraat ver onder de maat”

Lekkage aan het dak, ontbrekende en kapotte materialen, verouderd en vies sanitair, koude douches, slecht functionerende luchtverversingsinstallatie, reparaties die niet worden uitgevoerd, etc. Dit is een kleine opsomming van de klachten die de VVD fractie heeft gekregen van de binnensportverenigingen over het beheer door Sportfondsen van de sporthallen Essesteijn en Forum Kwadraat. Jeroen Brokke (VVD, woordvoerder Sport): “Voor de VVD is het onacceptabel dat de binnensportverenigingen te maken hebben met beheer van sporthallen dat ver onder de maat is. We zijn een gemeente waarin sport en bewegen centraal staat. De sportverenigingen vervullen een spilfunctie bij het uitvoeren van de ambities uit sport- en beweegvisie. Het is dan de omgekeerde wereld dat Sportfondsen tegen onze sportverenigingen zegt dat indien zij niet tevreden zijn over het beheer, ze maar een andere sporthal moeten gaan zoeken”.

Tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar heeft de VVD aan wethouder Stemerdink hierover vragen stelt. Wethouder Stemerdink heeft erkend al geruime tijd op de hoogte te zijn van de klachten van de sportverenigingen over de kwaliteit van het beheer. De wethouder constateert dat de inzet blijkbaar onvoldoende is gezien de huidige klachten van de verenigingen. Jeroen Brokke: “Het is onbegrijpelijk dat wethouder Stemerdink wist van de klachten van de sportverenigingen, maar niet heeft ingegrepen bij Sportfondsen. De vrijwilligers bij de sportverenigingen zetten zich enorm in voor de vereniging en om zoveel mogelijk van onze inwoners te laten sporten en bewegen. Daar passen oeverloze discussies met de beheerder over bijvoorbeeld koude douches en vies sanitair niet in. Dat moet gewoon goed geregeld zijn”.
De VVD heeft heeft zorgen over hoe het nu verder gaat met het beheer. Het is noodzakelijk dat er stappen worden gezet. Jeroen Brokke: “De VVD eist van wethouder Stemerdink dat zij op zeer korte termijn in gesprek gaat met Sportfondsen en datgene doet wat nodig is om de kwaliteit van het beheer van de sporthallen te verbeteren. Het is hoog tijd dat de klachten van de sportverenigingen over het beheer door Sportfondsen door wethouder Stemerdink serieus gaan worden genomen”.

De VVD zet dit punt op de agenda van de eerstvolgende commissie Maatschappelijke Activiteiten in januari en verwacht van wethouder Stemerdink twee dingen, namelijk dat zij aangeeft hoe de klachten van de sportverenigingen op de korte termijn worden opgelost en hoe het beheer door Sportfondsen voor de toekomst gaat worden verbeterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *