Voorburger Bart Groothuis #4 VVD bij Europese verkiezingen

De gemeente Leidschendam-Voorburg is een parel om in te wonen. Met mijn vrouw en twee kinderen doe ik dat nu ruim tien jaar.
Ik werk voor het Ministerie van Defensie aan cyber security, ben dol op de digitale wereld en volg digitale ontwikkelingen op de voet. Ik hobby zelf ook thuis met computers en software, en hou ervan techniek uit te leggen in normale mensentaal. Maar techniek is ook verbonden met de grote ontwikkelingen in de wereld. Wie de technologische revoluties beheerst en wie beschikt over data, is ook in staat om vrijheden en stabiliteit te garanderen voor de mensen. Maar het omgekeerde resultaat is ook mogelijk: onvrijheid en instabiliteit. Techniek drijft de wereld, dus ik vraag om een stem zodat ik me sterk kan maken voor onze vrijheid.

Nederland is rijk en stabiel; een van de fijnste landen om in te wonen. De wereld om ons heen wordt echter steeds instabieler. Poetin, Erdogan, Trump en Xi Jingping geven de wereldpolitiek een heel ander gezicht dan we gewend waren. Machtspolitiek is terug van weggeweest en voor Europa is dat toch even wennen. Ik wil dat Europese landen gezamenlijk optreden tegen oneerlijk handelsbeleid van China, ongewenste beïnvloeding vanuit Turkije, agressief militair optreden van Rusland en helaas ook tegen mogelijke handelsconflicten.
Heeft het zin om op een lokale kandidaat te stemmen met zoveel internationale thema’s? Ja, dat maakt enorm veel uit. Het is heel simpel.

Martijn en ik kennen Leidschendam-Voorburg, de mensen en de omgeving. Een regionaal politicus kan de zorgen van mensen uit de buurt aankaarten en zaken voor elkaar krijgen. Ik hoop dan ook dat de Voorburger ons weet te vinden, zowel op de verkiezingsdag als daarbuiten.

2 reacties op “Voorburger Bart Groothuis #4 VVD bij Europese verkiezingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *