STAATSSECRETARIS DEKKER VAN ONDERWIJS REIKT LOKALE VVD-PLUIM UIT AAN ‘LOON

“Onze economie draait op ondernemers, zíj creëren de banen. Het eigen initiatief van LOON, om als onderwijsinstelling en bedrijfsleven het beste uit aanstormende ondernemers te halen, is inspirerend”, aldus staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs tijdens zijn bezoek aan het ROC ID College in Leidschendam-Voorburg. Samen met VVD-wethouder en lijsttrekker Heleen Mijdam reikte hij een ‘pluim’ uit aan het Leidschendam Ondernemend Onderwijs Netwerk (LOON).
Heleen Mijdam: “LOON verdient een liberale pluim. Het is van groot belang dat onderwijs en bedrijfsleven in Leidschendam-Voorburg de verbinding hebben gezocht. Dat moet je als gemeente dan ook niet dicht reguleren, maar faciliteren.”
Tijdens het bezoek gaven de aanwezige studenten, die elk dit schooljaar een eigen bedrijf zijn gestart, een spontane ‘pitch’ ten overstaan van de aanwezigen. Van fleece dekens, carwash programma’s voor leaseauto’s tot ‘slimme USB’s’. De staatssecretaris was onder de indruk van de bevlogen presentaties: “Er zitten bedrijven bij die ongetwijfeld een doorstart gaan maken.”

Ook lanceerde het ROC ID College een primeur. Als eerste onderwijsinstelling in Nederland gaan ze FastTrac ondernemerstrainingen van de Amerikaanse Kauffman Foundation geven. Het FastTrac-programma helpt studenten op mbo- en hbo-niveau succesvol een eigen bedrijf te beginnen. Daarnaast zijn de trainingen ook geschikt om het ondernemerschap van beginnende én ervaren ondernemers te versterken. Van groot belang voor het mkb om adequaat de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.”