Reactie op terugkeer GBLV in coalitie

De fractie van Gemeentebelangen heeft onverwacht aangegeven door te willen gaan met de huidige coalitie door een nieuwe wethouder voor te dragen. Na het opblazen van de coalitie in april en weken van onduidelijkheid, is Gemeentebelangen tot de conclusie gekomen dat het verstandiger is op het pluche te blijven zitten.

Fractievoorzitter van de VVD Astrid van Eekelen: “Het is goed dat onze gemeente tot aan de verkiezingen weer een volledig college gaat krijgen. De stap van Gemeentebelangen, om tegen alle verwachting in afstand te nemen van oud-wethouder Rozenberg is verrassend te noemen. Eerder had Gemeentebelangen immers klip en klaar aangegeven niet zonder Rozenberg door te willen gaan in deze coalitie. GBLV en Rozenberg waren één pakket. Opvallend dus dat de kop-schotel kennelijk is gebroken”.

Bij de VVD bestaat er zorg over de zware portefeuille, waaronder Financiën, die de nieuwe wethouder onder zich krijgt. Van Eekelen: ‘De nieuwe wethouder zal resterende maanden nodig hebben om zich te verdiepen in onze gemeente en in de zware portefeuille die Rozenberg achterlaat. Onze gemeente kent vele uitdagingen. Over een aantal weken staat de Voorjaarsnota op de agenda en ook het werk in het Huygenskwartier vraagt voortgang”.

De VVD zal de nieuwe wethouder met een positieve inslag, maar kritisch volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *