Pak het Stationsplein aan!

Tijdens Coronatijd heeft wethouder Van Eekelen de ruimte gegeven aan het initiatief van horecaondernemers voor meer terrassen op het Stationsplein, tijdelijk omgedoopt tot Huygens Paviljoen. Het Stationsplein bruist en is een visitekaartje voor de stad geworden. Volgens de VVD LV is het nu tijd om dat visitekaartje nog mooier te maken en het Stationsplein verder aan te pakken.

Raadslid Bart Eleveld: ‘’Met de plaatsing van de terrassen en de samenwerking van horeca en verschillende ondernemers uit de Herenstraat, maar ook de Hoftrammm is er een fantastische evenementenlocatie gerealiseerd.’’ Het raadslid zou graag zien dat het Plein in de toekomst vaker benut wordt. ‘’ De locatie heeft zich bewezen bij onze eigen bewoners, maar ook bewoners uit de Binck weten het Stationsplein nu te vinden. In de toekomst gaan we hier dus vaker muziek en gezelligheid realiseren’’.

Om het de ultieme sfeervolle locatie naar de toekomst te maken zijn er nog wel wat aanpassingen te doen. Raadslid Harma Aris: ‘Een doorn in het oog zijn wat ons betreft nog de grijze pilaren onder het viaduct. Laten we deze pilaren aanpakken om het Plein te verlevendigen.’ Het raadslid denkt daarbij aan mooie tekeningen en afbeeldingen. ‘’In veel andere gemeenten zie je ook viaducten en bruggen versierd met kenmerken van die stad. Leidschendam-Voorburg heeft een rijke geschiedenis. Hoe mooi zou het zijn om die terug te zien op de pilaren? ‘’

Niet alleen de sfeer is belangrijk, maar ook voorzieningen. ‘’Om het voor ondernemers zo makkelijk mogelijk te maken hier vaker iets te organiseren zijn er nog wel wat voorzieningen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een vast elektriciteits- of watertappunt’’ vult collega Eleveld aan. ‘’Kortom we hebben goud in handen, laten we nu doorzetten en het Stationsplein verder aan pakken!’’ De raadsleden hebben hierover vragen gesteld aan wethouder Van Eekelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *