Gemeente pak handhaving op

Afgelopen week was het weer goed mis in onze gemeente. Rondslingerend afval, vandalisme in de garage op het Damplein en scooters die dwars door de Herenstraat rijden.

Het wordt tijd dat de gemeente harder optreedt tegen dit soort overtredingen. Het loopt inmiddels de spuigaten uit. “Ik ben ervan overtuigd dat handhavers elke dag druk bezig zijn, maar misschien moeten er ook andere middelen worden ingezet”, aldus VVD-fractievoorzitter Astrid van Eekelen.

Het rondslingerende vuil in het damcentrum geeft een verfrommelde blik. Ook in de parkeergarage vindt vandalisme plaats. Of het nu gaat om het achterlaten van grofvuil of het dumpen van afval in de garage; het wordt er op deze manier niet fraaier op en dit asociale gedrag is voor ons onacceptabel. Dit centrum verdient een veilige en schone uitstraling en we kunnen niet tolereren dat er schijnbaar mensen zijn die hier lak aan hebben.

Cameratoezicht zou een goed instrument kunnen zijn om de overtreders op te sporen en te bekeuren, camera’s hebben bovendien een preventieve werking. Opsporen dus de daders en laten betalen voor de schade die ze aanrichten.

Camera’s kunnen ook helpen om een einde te maken aan de scooterterreur in de Herenstraat en de aanpalende straten. Scooters rijden tussen het winkelend publiek en scheren langs de terrassen. Het is wachten op het eerste ongeluk. Dit is een onveilige en ongewenste situatie.

De gemeente moet dus beter en meer handhaven, daders oppakken of bekeuren en de schade verhalen. De VVD zal hier bij de behandeling van de kadernota aandacht voor vragen.

____________________________________________________

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *