Louise Kortman

Louise Kortman

Fractievoorzitter
Telefoonnummer: 06-33797652

Biografie

 

Ik wil een gemeente waar je heerlijk kunt wonen; bereikbaar, bruisend en schoon! Om Leidschendam-Voorburg en Stompwijk bruisend te houden is het van belang uitstekend bereikbaar te zijn van en naar winkelcentra en uitvalswegen.

Een schone gemeente waar het afval tijdig wordt opgehaald, de service hoog is en de lasten laag.

Personalia.                                                                                                                                                                               Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en ik studeerde in Rotterdam, Leiden en Amsterdam. Na jaren gepassioneerd leerkracht te zijn werk ik nu als enthousiaste directeur van de Oranje Nassau School in Den Haag. Sinds 25 jaar woon ik in Leidschendam. Trotse moeder van 3 studerende en werkende kinderen, Finn 26, Anne Sophie 24, Marie-Louise 21. Getrouwd met Harry Kortman, advocaat in Den Haag. Mijn hobby’s zijn koken, lezen, tennissen, golf, skiën.

Biografie
De afgelopen 4 jaar heb ik mijzelf actief als raadslid ingezet voor de gemeente leidschendam-Voorburg. Mijn portefeuille openbaar gebied heeft op veel betrokkenheid van inwoners kunnen rekenen. Als woordvoerder “afvalbeleid” van de VVD heb ik voortdurend de aandacht gevraagd voor een betere oplossing van afvalinzamelen. In een gemeente met 60% ouderen en tevens meer dan 60% hoogbouw is het nieuwe inzamelen een onhaalbare, dure en daarom een verkeerde keuze. De inwoners en het milieu zijn meer gebaat bij effectieve nascheiding. De landelijke norm voor gescheiden afval wil de VVD halen door de afvalverwerker ipv de inwoner afval te laten scheiden. Efficienter en goedkoper zodat inwoners zelf geen afvalsorteersysteem in hun keukenkastje hoeven te hebben! Ruim 25 jaar woon ik in Leidschendam. Met kennis van de historie ben ik mij bewust van de toekomst mogelijkheden voor onze gemeente.

Het erfgoed, de musea en Vlietland zijn een parel voor een cultureel Leidschendam-Voorburg. Als directeur van een basisschool vind ik dat onderwijs de basis is voor kinderen en jongeren om zich te kunnen ontplooien en een zelfstandige toekomst op te bouwen. Het oppakken van onderwijshuisvesting en het creëren van een veilige schoolomgeving is een must. Succes op de arbeidsmarkt begint bij goed onderwijs!

Mijn kwaliteiten, zoals betrokkenheid, loyaliteit en verantwoordelijkheid, zet ik graag in voor een volgende termijn binnen de gemeenteraad. De visie van de VVD om een bereikbare, gezond economische en opgeruimde gemeente te zijn steun ik van harte en moeten we Gewoon.Doen!

Samen met de VVD ben ik “ Thuis in Leidschendam-Voorburg.”

Staat voor:
– Een beter afvalbeleid met hoge service, lage kosten en oog voor het milieu.
– Bereikbaarheid, gratis parkeren.
– Uitstekend onderwijs zonder wachtlijst in moderne en passende gebouwen.

Wijken:
Rietvink, Veursehout, Sytwende, De Zijde en Duivenvoorde.