Guus Beek

Guus Beek

Fractievertegenwoordiger
Telefoonnummer: 06-55747956

Biografie

 

“Er is geen probleem zo groot of er is een oplossing voor”

Personalia
Geboren in Leeuwarden.
Studeerde in Leeuwarden HTS, woont in Voorburg.
Getrouwd en 1 dochter
Hobby’s: Klassieke auto’s, analoge fotografie.

Biografie
Na een studie bedrijfskunde aan de HTS Leeuwarden ben ik in Den Haag gaan werken bij de Haagsche Courant. Na een paar maanden in Zoetermeer te hebben gewoond ben ik verhuisd naar het mooie Voorburg. In mijn werkzame leven heb ik altijd het snijpunt van belangentegenstelling opgezocht. Bij Dagbladunie (uitgever AD en NRC H) heb ik meerdere jaren de productie mogen afstemmen tussen de uitgeverij, redactie en drukkerij. En als de planning maken één ding is, was de dagelijkse productie complexer. Naast normale productieverstoringen was de redactie meestal niet gewoon om de pagina’s op tijd te leveren. Dat laatste heb ik overigens wel opgelost. In mijn laatste functie ben ik verantwoordelijk geweest voor de productie en systeemredactie van NRC Handelsblad. Alweer een snijpunt. De laatste jaren heb ik een bestuurlijke functie gehad bij Hofstads Jeugdorkest uit Den Haag.

In de afgelopen jaren heb ik via het parkeerpanel contact gehad met de gemeente en in het kader van mantelzorg ook. En zonder afbreuk te willen doen aan onze vlijtige ambtenaren doen zij niets anders het uitvoeren van de politieke beslissingen. Dus als je daar kritisch tegenover staat kun je twee dingen doen. Mopperen op de bank of verantwoordelijkheid nemen en meedoen! In mijn werk heb ik ontdekt dat er meestal meer gemeenschappelijk is dan wat ons verdeelt. Door partijen aan tafel te krijgen en het gesprek te voeren krijg je meer gedaan en mooiere oplossingen. Verder ben ik zo eigenwijs om te denken dat alles beter kan en dat ik daar dan ook nog een bijdrage aan kan leveren.

Ik hou van een transparante en open overheid. Beweringen dat zaken eenvoudiger worden voor burgers terwijl het bedoeld is om de kosten voor bedrijfsvoering te drukken is in mijn ogen niet oprecht. De overheid verzint op ieder incident nieuwe regels en kan ze dan niet handhaven. Minder regels en als het dan toch moet moeten ze ook te handhaven zijn tegen lage kosten. Een gezonde begroting met een evenwicht tussen opbrengsten en uitgaven. We gaan uiteindelijk om het geld van onze burgers en daar moeten we zuinig mee omgaan!

Staat voor
– Transparante en openheid
– Minder regelgeving
– Sluitende begroting

Wijken
Voorburg Midden, Voorburg Oud