Philip van Veller

Philip van Veller

Fractielid
Telefoonnummer: 070-3871574

Biografie

“Uitgaan van de kracht van mensen zelf”

Thuis zorg je voor elkaar. En als het niet meer gaat, zoek je hulp. Zo is het in onze gemeente ook. De gemeente kreeg meer taken op het gebied van jeugdhulp, zorg en werk. Daarbij moet de kracht van de mensen zèlf centraal staan. De gemeente biedt hulp waar nodig, en geeft een zetje in de goede richting. Heel liberaal. Net zoals thuis.

Geboren in 1969
Man van Elsa, vader van Sophie (12) en Ernest (9).
Studeerde bestuurskunde in Rotterdam
Is managing consultant bij adviesbureau Berenschot.
Heeft als hobby’s (marathon)lopen, wijn en rijden met zijn Méhari.

Ik ben Philip van Veller en ben nu meer dan twaalf jaar thuis in Leidschendam-Voorburg. Om me hier thuis te voelen deed ik heel veel: ik werd lid en actief als bestuurslid in een sportvereniging, zette me in op school, was lid van een goede-doelenclub. In dat verband was ik zelfs Sinterklaas in het kindertehuis bij ons om de hoek. Juist omdat ik me thuis wil voelen in m’n gemeente. Thuis ben je vrij, thuis ben je ook veilig. Maar thuis ben je ook verantwoordelijk en pak je ook zelf dingen op: je betaalt het huis zelf, regelt iets zelf als je kunt, repareert iets als je dat zelf kunt.
Ik wil dat wij Leidschendam-Voorburgers thuis zijn in onze gemeente door ons vrij en veilig te kunnen voelen, maar ook om zelf zaken op te pakken en dat niet aan anderen over te laten. En het netjes te houden, letterlijk en figuurlijk. Net zoals thuis dus.
Voor iedereen die dat ook vindt wil ik in de gemeenteraad zitten met telkens diezelfde vraag: hoe zou je dat thuis doen? Ik weet zeker dat mensen zich dan steeds meer thuis gaan voelen in Leidschendam-Voorburg.

Onderwerpen: Nieuwe zorgtaken van de gemeente (decentralisaties), Wijkcentra, Vrijwilligers/Welzijn. Tevens voorzitter raadscommissie Openbaar Gebied.

Wijk: Prinsenhof.